Seats2meet.com event calendar Of course you organize your event at our Seats2meet.com locations. Below you will find our event calendar. You can see all events that organized in our locations. Are you there?

Tuesday, March 20, 2018

Een startup oprichten, ben jij er klaar voor? Wat De masterclass is de tweede in de jaarlijkse reeks events van de SHC. Op de masterclass staat het leren van nieuwe skills centraal. Experts uit het SHC netwerk zullen workshops geven over verschillende onderwerpen die belangrijk zijn voor startende ondernemers, zoals: pitchen, financiële en juridische kennis, en opschaling. Programma Tijdens de masterclass zullen er meerdere rondes met workshops zijn, elke ronde kan je voor een bepaald onderwerp inschrijven. Zo volg jij de workshops die voor jou relevant zijn! Na de verschillende workshops volgt een netwerkborrel. De onderwerpen van de workshops worden enkele weken voor het event bekend gemaakt, houd onze mediakanalen dus goed in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Voor wie De masterclass is bedoeld om beginnende ondernemers op weg te helpen met een start-up oprichten. Tijdens de masterclass zullen gerichte trainingen gegeven worden. Wil je leren hoe je een killer-pitch geeft? Of ben je juist op zoek naar gerichte informatie over bijvoorbeeld financieringsmogelijkheden? Dan is de masterclass het event voor jou! Waar & Wanneer De masterclass zal plaatsvinden op donderdagavond 22 maart 2018 bij Social Impact Factory Utrecht. Dit ligt vlak naast Utrecht Centraal en is dus ideaal bereikbaar met het openbaar vervoer! Kosten Toegang tot de masterclass en de borrel achteraf kost €15,-. Voor studenten is er 50% korting en is het €7,50.

Wil je meer mensen bereiken? Wil je jouw onderneming laten groeien? Wil je klanten een prettige ervaring geven? Hiervoor is het belangrijk dat je weet hoe klanten jouw product of dienst ervaren. In deze skill share geeft user experience specialist Albert Schiemann persoonlijk advies over hoe je de klantervaring kan verbeteren. User experience, wat is dat eigenlijk? Elke keer dat je een product of dienst gebruikt, creëert dit een bepaalde ervaring. Vaak denken we bij user experience aan smartphones, apps, computers en websites. Echter, elke dag hebben we honderden ‘user experiences’: van het in de rij staan bij de supermarkt tot het kopen van nieuwe kleren. Als jij dagelijks deze ervaringen hebt, dan hebben klanten die toch ook met jouw product? Tijdens deze sessie doet Albert een eerste analyse van de customer journey. Dit is de ervaring van de klant van begin tot eind. Het gaat hier om de gebruiksvriendelijkheid van bijvoorbeeld je website of app. Wat werkt er goed en wat niet? Hebben klanten een fijne ervaring of voldoet het niet aan de wensen? Door het gebruik van technieken zoals heat mapping en Google analytics kan Albert een aantal aandachtspunten aangeven. Ook kijkt hij hoe persona’s mogelijk kunnen bijdragen aan het verbeteren van de klantbeleving. Met deze uitkomsten kan je aan de slag om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen en zo ervoor te zorgen dat je meer klanten krijgt, maar vooral dat klanten blijven terugkomen.

Geluk 2.0. Gelukscompetenties als het er op aankomt. Is de gelukshype over? Er komen steeds meer geluiden als 'De dictatuur van geluk'; 'De geluksindustrie is overbodig' en 'De kunst van het leven is ongelukkig durven zijn'. Toch vind je de slogan 'Sturen op geluk' bij steeds meer bedrijven terug. Bedrijven die succesvol zijn en blijven. Want geluk rendeert. Het betaalt zich uit in 21% meer productiviteit, 45% minder verloop en 37% minder ziekteverzuim. Maar ook in deze bedrijven geldt: Gelukkig zijn betekent niet dat er geen problemen zijn, onrust of vervelende gevoelens. Echter, je wilt wel dat jouw mensen de drijvende kracht zijn voor het succesvol en duurzaam realiseren van organisatiedoelen. Je wilt jezelf en anderen uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Je hebt het verlangen om te werken gemeenschappelijke doelen, waarin ieders ambitie en talent zoveel mogelijk tot hun recht komen.

Kom dinsdag 20 maart naar Sustainable Wardrobe en ruil jouw kleding items tegen mooie andere items. Om de kledingruil te laten slagen, moet je eerst in je eigen kledingkast duiken. Het is een goede gelegenheid om weer eens op te ruimen en alle kleding die je niet meer leuk vindt, die te groot of te klein is of die je al een tijdje niet meer draagt, uit te zoeken. Neem alles mee wat schoon, heel en niet afgedragen is. Je zult versteld staan hoe blij de andere deelnemers zijn met jouw “afdankertjes”. De kans is groot dat jij na afloop met een compleet nieuwe outfit weer de deur uit gaat. Neem minimaal 3 kledingstukken mee en maximaal 10, (bijna) niet gedragen schoenen mogen ook. Het is handig als je de kleding op een hanger aanlevert. Alle overige kleding zal gedoneerd worden aan een goed doel! Per item krijg je een hele of een halve munt die je kunt gebruiken om kleding uit te zoeken. Je kunt maximaal 10 munten krijgen. Om 19:00 begint het ruilen maar kom alvast wat eerder zodat wij de kledingstukken kunnen sorteren en ophangen. Naast het ruilen kan je ook vast kledingadviezen opvragen of een tas halen van United Wardrobe. Belangrijk: We accepteren geen basic tops en t-shirts, leggi

Wednesday, March 21, 2018

Meer flexibiliteit in je werk. Wie wil dat nu niet? Op 21 maart vindt bij S2M030 het vijfde WIN Werk(t) Festival plaats. Het thema is dit jaar de toenemende behoefte aan flexibiliteit en de impact daarvan op het werk. Flexibiliteit gaat veel verder dan bepalen waar, wanneer en hoeveel uur je werkt. Het is vooral los (durven) komen van je vertrouwde werkwijze. Openstaan voor andere manieren van werk organiseren, zodat je meer tijd en energie overhoudt voor zaken die jij belangrijk vindt. Hoe dat werkt ga je deze dag ervaren. Ontmoet en leer tijdens het festival van enthousiaste mensen die eerder voor de keuze hebben gestaan en ontdek net als zij de vrijheid en energie die werken in netwerken geeft. Laat je inspireren door hun best practices en leer hoe je meer geld, tijd en vertrouwen kunt winnen om meer flexibiliteit in je werk te creëren. WIN(werken in netwerken) is een on- en offline platform dat toegang biedt tot een waardevol netwerk van mensen die betekenisvol willen werken.

Thursday, March 22, 2018

Veel moeders (to be) komen chronisch tijd tekort. Hierdoor ervaar je stress en geniet je niet of minder van de mooie dingen in het leven. Eeuwig ZONDE toch?! Speciaal voor moeders (tobe) heb ik 'the best of all' voor jou gebundeld. Ik leer je de fijne kneepjes, zodat jij er zelf mee aan de slag kan gaan. We maken daarom ook een persoonlijke actielijst. Zodat er in de praktijk echt wat verandert voor jou. Resultaat: Overzicht, Een voldaan gevoel, Gevoel van controle, Rust in je hoofd. Investering: € 77 Vragen of aanmelden: linda@metimemethode.nl Hierna neem ik contact met je op om alle details te delen. "Either you run the day Or the day runs you" - Jim Rohn -

Friday, March 23, 2018

De Chinese Stoelmassage is een preventieve massage, waarbij gebruik wordt gemaakt van TuiNa technieken. Dit is een therapeutische methode, welke onderdeel is van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De TCG heeft een holistische benadering, waarbij de mens als geheel wordt gezien, en lichaam en geest worden gezien als onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met Chinese Stoelmassage behoud of herstel je de natuurlijke balans in het lichaam. Het verhoogt de weerstand en het zelf genezend vermogen, en bevordert de vrije doorstroom van Qi (levensenergie) en bloed door het lichaam.

WAARDEPROPOSITIE EN BUSINESSMODELLEN OPZETTEN Sociaal ondernemen draait om het creëren van maatschappelijke waarde naast het verkrijgen van een stabiele inkomstenbron. Waar sta je dan op de markt? Wie zijn de andere spelers in deze omgeving? En hoe zorg je ervoor dat de optimale maatschappelijke waarde wordt bereikt? Allemaal vragen waar er in deze workshop antwoorden op worden gezocht. Daarnaast zal het product of de dienst die de sociaal ondernemer biedt onder de loep genomen worden met het waardepropositie model. De wensen en behoeftes van de doelgroep worden in kaart gebracht zodat de onderneming hier het beste op kan aansluiten. Deze workshop wordt gegeven door de Kleine Consultant: www.dekleineconsultant.nl. En is onderdeel van het Incubatieprogramma 2018 van de Social Impact Factory, zie voor de hele brochure: https://www.socialimpactfactory.com/wp-content/uploads/2017/06/incubatieprogramma-2018-SIF-interactief-DEF.pdf. Het is mogelijk één van de vier workshops gratis te volgen. Als je twee of meer losse workshops wil volgen, betaal je €50 (ex btw) per extra workshop.

Tuesday, March 27, 2018

Stel je eens voor: In 2025 weet heel ondernemend Nederland hoe ontspannen en succesvol te ondernemen. Gaaf hè! Dit is onze missie! Workshop "Bloeiende Business" Spreekt dit je aan, dan hebben we iets geweldigs. Op woensdagavond 7 maart en dinsdagmiddag 27 maart verzorgen wij een workshop "Bloeiende Business". Worstelen met je bedrijf, dat is namelijk niet wat je als ondernemer voor ogen had toen je ging ondernemen. Boostfabriek Wij, Claudia de Jong en Yvonne Hospers, hebben de Boostfabriek opgericht vanuit de drijfveer bij te willen dragen aan het Geluk en Succes van ondernemers in Nederland. Middels deze workshop willen we graag ondernemers bereiken en begeleiden. Om zo verder vorm te geven aan onze missie. Voor wie geschikt "Bloeiende Business" is speciaal voor ondernemers die handvaten zoeken om een succes te maken van hun bedrijf:

Het is een hele kunst om digitaal bij te blijven. Je klant gebruikt net weer even andere software dan waar jij in thuis bent of heeft een onbekend besturingssysteem. Het wemelt van de productivity-apps en andere programmaatjes om ons gedrag te beïnvloeden. Kom een middag om uit te wisselen en de handigste applicaties bij elkaar in werking te zien. Vier collega-organizers delen hun kennis over OneNote, WhatsApp, productiviteitsapps en Buffer. Er is ook ruimte om je eigen tips te delen!

In this creative session you will get the chance to work on a learning challenge and design and prototype a learning solution. Will it be a MOOC, SPOC or rather a chatbot? You can work on your own learning challenge or help a team by another organization. The session will be facilitated by Joitske Hulsebosch from EnnuOnline, writer of the book ‘Leren in tijden van tweets, apps en likes.

Wednesday, March 28, 2018

Lokale initiatieven voor energiebesparing zijn verenigd in Coöperatie Hoom. Naast het formele deel, staat de derde ALV in het teken van verdieping van de lokale energiebesparingsaanpakken.

Thursday, March 29, 2018

MeetBerlage hosts the first of many future movie nights presented by Jeffrey's Underground Cinema. There will be drinks and snacks available for purchase in the Artist Foyer starting at 19:00. The film will begin at 20:30. After the film the Foyer will once more be open for snacks and drinks until midnight. Seating is limited so if you are interested in attending please inform us at the Reception in the Artist Foyer or send an email to Ashley at Ashley@meetberlage.com (Alice in the Cities) 1974 Directed by Wim Wenders 110 minutes In German with English subtitles Largely unknown and rarely seen in a cinema outside Germany, this film shines like a rough diamond. Therefore don't expect any polished surfaces and the kind of cheap sentimentality that leaks out and overtakes most of Wim Wenders' later films. This is Wenders when he is young, when he was best. This road movie is stripped down, grainy, honest and extremely low-budget, and is a breath of fresh air...especially in these days of extravagant budgets and slick productions. This is where poetry can be found. This will be a high-definition screening.

Friday, March 30, 2018

Kom je ook een bakje koffie (of thee) drinken met ondernemers in Amersfoort eo (freelancers, (Z)ZP-ers, zelfstandigen, MKB)? 1 keer per maand komen we bij elkaar om andere ondernemers te ontmoeten, kennis te delen en te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dit allemaal onder het genot van een heerlijk bakje koffie (of thee) van onze vaste barista Albert Kunnen van Moving Coffee. Je bent van harte welkom! Vrijdag 30 maart: Lancering OndernemersHart in Amersfoort (OH033). OH033 biedt zelfstandige ondernemers, zoals jij, zowel online als offline een podium waar je kunt werken aan jouw naamsbekendheid, het vergroten van jouw slagkracht en de groei van jouw bedrijf. In cocreatie met andere ondernemers en meebouwers zijn we een 3-daagse evenement aan het opzetten voor Stichting De Liedjesfabriek. In aanloop daar naar toe worden nu diverse acties opgestart. Marco van der Pol geeft een update.

Friday the 30th of March 2018, 10:00 - 17:00 o’clock @ Seats2meet Strijp-S Eindhoven. ONE WORLDcitizens kindly invites you / your organisation to the next Global Goals Hub Eindhoven where you can work together with youth, local partners and other community members in projects and start-ups that contribute to the Sustainable Development Goals (SDG’s). This Hub day will be a special edition of the Global Goals Hub Eindhoven. Here we host the Global Goals Hub In Connection in which we connect online to all project leaders in the different Global Goals Hub countries and regions. The Global Goals Hub Eindhoven is open for everyone in the community every last Friday of the month, from 10:00 to 17:00 o’clock.

Tuesday, April 3, 2018

Herkent u de volgende vragen, die ik vaak hoor stellen in organisaties die de beweging maken naar nieuwe vormen van leiderschap, besturen en organiseren?: Hoe organiseer je het samenspel tussen bestuur, toezicht en medezeggenschap zo, dat je samen optrekt, maar recht blijft doen aan de bijzondere plek en rol van ieder van de betrokken ‘raden’? (Bestuurder, ondernemingsraad, raad van commissarissen / raad van toezicht, cliëntenraad, huurdersraad, verzekerdenraad of medezeggenschapsraad in het onderwijs.) Hoe doe je dit met aandacht voor de rol van andere partijen, zoals de HR-afdeling of het MT? Hoe doe je dit met oog voor de plek en rol van door de medezeggenschapsorganen vertegenwoordigde personen zoals personeelsleden, cliënten, huurders, ouders, leerlingen, verzekerden en leden, die in de beweging naar meer zelforganisatie ook steeds vaker zichzelf vertegenwoordigen? Voor wie Voor bestuurders, toezichthouders, HR, leden van medezeggenschapsorganen en (ambtelijk) secretarissen.

Friday, April 6, 2018

Je wilt je eigen onderneming starten maar met welke rechtsvorm? Worden mijn ideeën beschermd en hoe regel je de boekhouding? Wat zijn de mogelijkheden voor financiering en wat verwacht de belastingdienst eigenlijk van me? Deze workshop geeft je inzicht in wat je te wachten staat als startende ondernemer en waaraan je zeker nog moet denken en werken. Ook ondernemers die al wat verder zijn, kunnen tussentijds tegen praktische bedrijfsvoeringvraagstukken aanlopen. Bijvoorbeeld omdat ze als bewonersinitiatief nog geen omzet maakte, maar dat in de toekomst wel willen gaan doen. Deze workshop geeft je enkele praktische handvatten en ruimte voor persoonlijk advies. Deze workshop wordt gegeven door Alfa accountants en BvdV Advocaten Belastingadviseurs: www.alfa.nlen www.bvdv.nl. En is onderdeel van het Incubatieprogramma 2018 van de Social Impact Factory, zie voor de hele brochure: https://www.socialimpactfactory.com/wp-content/uploads/2017/06/incubatie…. Het is mogelijk één van de vier workshops gratis te volgen. Als je twee of meer losse workshops wil volgen, betaal je €50 (ex btw) per extra workshop.

Monday, April 9, 2018

Wil je in 1 dag super veel leren? Dat kan op ma 9 april op het “Best of Esther in One Day” event. ‘No Excuses Lady’ Esther Jacobs deelt haar belangrijkste lessen en tips over de onderwerpen waar ze het meeste verstand van heeft: - Een boek schrijven, publiceren en marketen: als (co-)auteur van 25 boeken kan ze je precies vertellen hoe je dit snel en goed kunt doen (ook interessant als je geen boek wilt schrijven!) - Public speaking: de geheimen van het vak na 1000 keynotes en 2 TEDx speeches (ook toe te passen op trainingen en andere presentaties) - Social media: “It’s not about you!” Esther behoort tot de top 10% social media influencers worldwide met ‘slechts’ 20.000 followers (Leer hoe jij je social media ‘omdraait’ door toegevoegde waarde te bieden aan je volgers) - Lokatie onafhankelijk ondernemen: hoe wordt je digital nomad? Tot 1 februari krijg je een flinke korting en mag je ook nog eens iemand meenemen voor een fractie van de prijs.

Wil je in 1 dag super veel leren? Dat kan op maandag 9 april op het “Best of Esther in One Day” event. ‘No Excuses Lady’ Esther Jacobs deelt haar belangrijkste lessen en tips over de onderwerpen waar ze het meeste verstand van heeft: - Een boek schrijven, publiceren en marketen: als (co-)auteur van 25 boeken kan ze je precies vertellen hoe je dit snel en goed kunt doen (ook interessant als je geen boek wilt schrijven!) - Public speaking: de geheimen van het vak na 1000 keynotes en 2 TEDx speeches (ook toe te passen op trainingen en andere presentaties) - Social media: “It’s not about you!” Esther behoort tot de top 10% social media influencers worldwide met ‘slechts’ 20.000 followers (Leer hoe jij je social media ‘omdraait’ door toegevoegde waarde te bieden aan je volgers) - Lokatie onafhankelijk ondernemen: hoe wordt je digital nomad? Tot 1 februari krijg je een flinke korting en mag je ook nog eens iemand meenemen voor een fractie van de prijs.

Tuesday, April 10, 2018

Hoe geef je goed werkgeverschap vorm nadat je je anders bent gaan organiseren? Hoe vertaal je de wereld van HRM-systemen in de organisatie en wet- en regelgeving op het vlak van arbeids-en ambtenarenrecht (incl. CAO) naar de eigen organisatie, terwijl je de leefwereld van cliënten en werknemers voorop blijft stellen? Hoe zorg je ervoor dat wet en regelgeving dienend blijft aan het motto ‘Mens boven Systeem’? Organisaties die zijn overgegaan naar nieuwe vormen van leiderschap en organiseren, door bijvoorbeeld te werken met zelforganiserende teams, stuiten op allerlei vragen. Vragen voor directie, HR-professionals, de ondernemingsraad en niet in de laatste plaats voor werknemers zelf. Waar zit de ‘wrijving’? Waar liggen de kansen als je ‘anders’ organiseert in de traditionele HR-processen van werving en selectie, functiewaardering, reorganisatie, functioneringsgesprekken, werkoverleg, beoordelen, belonen, dossiervorming, ziekte en re-integratie, ontslag, omgang met klachten?

Gratis ondernemerslunch met spreker die in max 20 minuten een actueel onderwerp belicht. Deze dag: Jeroen Nieuwstad over Online Growth Hacking

Thursday, April 12, 2018

Elke onderneming groot of klein heeft er wel eens last van. De dienst is verleend of product is geleverd, maar de daadwerkelijke betaling blijft uit! Het tijdig betaald krijgen van uitgestuurde facturen is misschien wel het meest onderschatte probleem van de Nederlandse economie. Peer! heeft Elias Ruissen, Credit Manager van WePayPeople N.V. en Andrik van de Weerdhof, Oprichter van Vriendelijk Verhaald gevraagd om hun kennis te delen. Elias zal de do’s en don’ts bij nieuwe klanten toelichten. Wanneer doe je wel of geen zaken? Welke voorwaarden kan je wel en niet stellen? En hoe zorg je ervoor dat je nieuwe klanten jouw factuur zo snel mogelijk betalen? Andrik zal uitleggen hoe je omgaat met niet betalende klanten. Hoe beweeg je een niet betalende klant tot betaling zonder imago schade op te lopen? Wanneer start je debiteurenbeheer en hoe regel je dit zo efficiënt mogelijk in. En in het ergste geval; wanneer moet ik juist wel of niet escaleren. Uiteraard is er tijdens de kennissessie nog uitgebreid tijd om vragen te stellen of verder na te praten over deze onderwerpen.

Sunday, April 15, 2018

Het bijscholingsevenement voor kattentrimmers (in spe) met allerlei leerzame lezingen op het gebied van katten, vachten en gedrag!

Tuesday, April 17, 2018

One Day course Dutch Labour Law & HRM Overview This course or workshop is the open subscription version of a one day workshop attended by employees of multinational companies operating in the Netherlands, such as Motorola, Applied Materials, Sony, KLM, Shell and Aramco Overseas company. Before and during the course participants may send in or bring up current or closed practical cases for discussion purposes. During the course, reference will be made to best practices of relevant other (multinational) companies. Who should attend? Dutch Labour Law & HRM is a workshop in English for HR-professionals and Managers. Course Content What is so different about Dutch employment law? Sensitive issues in Dutch labour relations –and tips how to act An overview of the employment law framework in The Netherlands Flexibility in contracts of employment; definite or indefinite terms; on call contracts Restrictive covenants (e.g. non-competition, non-disclosure) employee management, termination etc.

Wednesday, April 18, 2018

Wil je leren hoe jij als ondernemer je zichtbaarheid kan vergroten met video op Instagram? Hoe jij hiervoor video's kan maken en bewerken met je smartphone? Op 18 april geef ik een live Masterclass, aangevuld met online lessen. Kun je niet? Alleen online is ook mogelijk.

Friday, April 20, 2018

Het opbouwen en onderhouden van levendige “communities” is een wens van veel sociale ondernemingen en bewonersinitiatieven. Om grootschalige impact te realiseren wil je immers veel mensen betrekken bij jouw visie. Bovendien kan een actieve community met een duidelijk verhaal jullie missie en marketing veel kracht bijzetten. Maar hoe bouw je een community en wanneer is dit wenselijk? Het kost immers ook veel tijd en energie! We introduceren het community canvas. Met deze tool gaan we aan de slag met de verschillende componenten die horen bij een community. Wat is het doel, de identiteit en de waarden van de community? Hoe ziet de ervaring voor de leden eruit? Wanneer en hoe wordt je lid en wat krijg je dan? Wanneer is de community voor jullie succesvol? Tot slot kijken we naar de organisatie van de community. Wie gaat de community bouwen en onderhouden, welke middelen zijn er nodig en hoe ga je dit bekostigen? Deze workshop wordt gegeven door Starters4Communities: www.starters4communities.nl. En is onderdeel van het Incubatieprogramma 2018 van de Social Impact Factory, zie voor de hele brochure: https://www.socialimpactfactory.com/wp-content/uploads/2017/06/incubatie…. Het is mogelijk één van de vier workshops gratis te volgen. Als je twee of meer losse workshops wil volgen, betaal je €50 (ex btw) per extra workshop.

Wij willen dat durftevragen net als de bakker, de school en de huisarts deel uitmaakt van de sociale infrastructuur, zodat iedereen overal in Nederland en België terecht kan met een vraag. Wil jij dat ook? Je kunt in dat geval durftevragen begeleider worden en zelf open sessies houden. Daarvoor organiseren wij een gave opleidingsdag. Durftevragen is een methodiek die er voor zorgt dat mensen elkaar snel en makkelijk helpen en inspireren. Je ervaart door mee te doen dat door het stellen van de juiste vraag je een berg aan tips, hulp, netwerkcontacten, ideeën en inspiratie krijgt van welke groep mensen dan ook en daarmee je doelen sneller lukken. Deelname kost € 219,- en als je je aanmeldt vóór 14 maart 2018 slechts € 199,- De kosten voor deze dag haal je er meestal uit met één geslaagde eigen durftevragen sessie. Investeer dus in jezelf en maak daarmee durftevragen mogelijk in jouw stad of streek. Aanmelden doe je via: http://www.durftevragen.com/agenda/.

Tuesday, April 24, 2018

What development issues can potentially be tackled using blockchain technology? Where are the frontrunners, not awaiting the debate and where have people begun already? What is more hype than practice? And what are (for now) incompatibilities and imperfections?

Thursday, April 26, 2018

Een workshop waarbij je inzicht krijgt in wat Design Denken kan betekenen voor jou. Ik leg u in het kort de theorie van het Design Denken uit, waarna we met twee concrete oefeningen gaan proeven wat Design Denken voor jou of jouw bedrijf kan betekenen. Design Denken gaat uit van een gewenste toekomstige situatie bij een complex probleem en daagt uit tot creativiteit, innovativiteit. Van 16:00 tot 18:00

Tuesday, May 8, 2018

Gratis ondernemerslunch met spreker die in max 20 minuten een actueel onderwerp belicht. Deze dag: Stefan Picavet over de wereld van online marketing

Tuesday, May 15, 2018

Zelf video’s maken, is niet langer duur, moeilijk of iets voor techneuten. Moovly, een cloudtoepassing van Belgische makelij waarmee je betaalbaar, intuïtief en eenvoudig video’s kunt maken, bewijst dat. Joachim Gregoor, Moovly certified trainer, zet je op weg om zelf communicatievideo’s te maken met Moovly. Want een boodschap die je met een video verspreidt, blijft beter hangen dan wanneer je er mensen een tekst over laat lezen. En je kan er niet omheen: communicatie wordt steeds visueler. Elke minuut wordt er voor 300 uur video geüpload op YouTube, en we kijken ook steeds meer video: de voorbije jaren groeide dat telkens met 50%. Want wees nu eerlijk: kijk je liever naar een tutorial, of lees je liever een handleiding? Bovendien kan video veel beter complexe zaken bevattelijk uitleggen, emoties overbrengen en mensen tot actie aanzetten. Een filmpje is ook bij uitstek deelbaar via alle mogelijke kanalen, en overal te bekijken, ook op smartphones en tablets.

Thursday, May 17, 2018

Doel is om de praktische kennis te vergroten over de kwetsbare oudere, en over de uitdagingen waarmee zorgverleners - binnen de muren van zorginstellingen en daar overheen - te maken krijgen in uiteenlopende situaties. Beoogd resultaat: het thema ouderenzorg in z'n algemeenheid beter verankeren in de dagelijkse zorgpraktijk, en tevens een brug slaan tussen opleidingen en de praktijk.

‘Vacht & Vel - voorjaarsrui: lezing van vachtspecialist Jet Bijen – Veldhoen.

Thursday, May 24, 2018

In deze workshop beleef je hoe samenwerken beter, leuker en makkelijker kan. Welke stappen leiden naar het beste resultaat? Heb je in een team wel hetzelfde doel? Wat betekenen veranderingen voor je? Allemaal open deuren? Wij dachten het niet. Poef! training & beleving leert teams alles uit samenwerking te halen en acceptatie bij veranderingen te verhogen. We gebruiken vooral fysieke materialen in onze belevingssessies. Daarna geven samenwerken en veranderingen weer energie!Ervaar wat jij nodig hebt om Het Nieuwe Samenwerken de norm te maken. van 16:00 tot 18:00

Tuesday, May 29, 2018

Ook MOE van het GEDOE in vergaderingen? Hoe actief doet iedereen mee? Hoe krijg je meer interactie en eigenaarschap voor, tijdens en na de meeting? Het lijkt wel alsof het jóuw feestje is! Breng daarin veranderen met de training ‘Vergaderen Zonder gedoe’. In deze training leer je hoe je draagvlak en betrokkenheid creëert bij een overleg. We rusten je uit met concrete handvatten die ervoor zorgen dat er zodanig uitgewisseld wordt dat daarbij de stillere deelnemers niet worden overstemd en mondige deelnemers wat worden gedempd.

Échte winst: het boek over impact en ondernemen ‘Échte winst’ is hét boek voor iedereen die met een onderneming ook maatschappelijke impact wil bereiken. Klanten, aandeelhouders en medewerkers vragen om bedrijven die maatschappelijk betrokken zijn. Alleen op winst gericht zijn is allang passé. Ondernemen met impact staat nu nog in de kinderschoenen, maar wordt absoluut de norm. Tijdens deze kennissessie neemt Petra Hoogerwerf, directeur van adviesbureau Veleda, je mee in de wereld van impact investors, maatschappelijk betrokken bedrijven, non-profit organisaties, goededoelenorganisaties, social enterprises, culturele ondernemingen, burgerinitiatieven, online communities, coöperaties en fondsen. Al deze organisaties en financiers zijn elk op hun eigen manier gericht op het bereiken van échte winst voor de samenleving. Dat is goed voor de organisatie, de medewerkers, de klanten én de samenleving. Hoogerwerf belicht hoe complexe vraagstukken van de wereld door innovatie, opschaling en samenwerking, worden aangepakt.

Tuesday, June 12, 2018

Gratis ondernemerslunch met spreker die in max 20 minuten een actueel onderwerp belicht. Deze dag: Persoonlijk leiderschap

Thursday, June 14, 2018

Binnen storytelling is de storycirkel een krachtige werkvorm. Naar aanleiding van een centraal thema of centrale vraag worden verhalen die leven op de werkvloer/ in een organisatie over dit thema ‘opgehaald’, verteld en van betekenis voorzien. Een storycirkel is ‘slechts’ het middel om verhalen op te diepen uit de organisatie. Door deze verhalen in het licht te zetten, komen ingesleten patronen, ondergesneeuwde verwachtingen en andere onbesproken zaken naar boven die de organisatie- en persoonlijke ontwikkeling kunnen belemmeren. Zodra deze onderstroom zichtbaar wordt, kunnen effectieve interventies ontwikkeld worden om duurzame verandering te bewerkstelligen. In de workshop gaan we aan de slag met de vraag op welke manier je in je eigen organisatie of vanuit jouw eigen onderneming een storycirkel zou kunnen inzetten. We gaan oefenen met de zogenaamde ‘narratieve prikkelvraag’ en gaan zelf ook verhalen vertellen. Van 16:00 tot 18:00

Tuesday, June 19, 2018

Herkent u de volgende vragen, die ik vaak hoor stellen in organisaties die de beweging maken naar nieuwe vormen van leiderschap, besturen en organiseren?: Hoe organiseer je het samenspel tussen bestuur, toezicht en medezeggenschap zo, dat je samen optrekt, maar recht blijft doen aan de bijzondere plek en rol van ieder van de betrokken ‘raden’? (Bestuurder, ondernemingsraad, raad van commissarissen / raad van toezicht, cliëntenraad, huurdersraad, verzekerdenraad of medezeggenschapsraad in het onderwijs.) Hoe doe je dit met aandacht voor de rol van andere partijen, zoals de HR-afdeling of het MT? Hoe doe je dit met oog voor de plek en rol van door de medezeggenschapsorganen vertegenwoordigde personen zoals personeelsleden, cliënten, huurders, ouders, leerlingen, verzekerden en leden, die in de beweging naar meer zelforganisatie ook steeds vaker zichzelf vertegenwoordigen? Voor wie? bestuurders, HR, toezichthouders, leden van medezeggenschapsorganen en (ambtelijk) secretarissen.

Tuesday, July 3, 2018

Hoe geef je goed werkgeverschap vorm nadat je je anders bent gaan organiseren? Hoe vertaal je de wereld van HRM-systemen in de organisatie en wet- en regelgeving op het vlak van arbeids-en ambtenarenrecht (incl. CAO) naar de eigen organisatie, terwijl je de leefwereld van cliënten en werknemers voorop blijft stellen? Hoe zorg je ervoor dat wet en regelgeving dienend blijft aan het motto ‘Mens boven Systeem’? Organisaties die zijn overgegaan naar nieuwe vormen van leiderschap en organiseren, door bijvoorbeeld te werken met zelforganiserende teams, stuiten op allerlei vragen. Vragen voor directie, HR-professionals, de ondernemingsraad en niet in de laatste plaats voor werknemers zelf. Waar zit de ‘wrijving’? Waar liggen de kansen als je ‘anders’ organiseert in de traditionele HR-processen van werving en selectie, functiewaardering, reorganisatie, functioneringsgesprekken, werkoverleg, beoordelen, belonen, dossiervorming, ziekte en re-integratie, ontslag, omgang met klachten?

Thursday, July 5, 2018

Wil jij ook een aantrekkelijk online programma maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In deze korte workshop leer ik je de 10 belangrijkste tips waar je aan moet denken als jij jouw online training gaat ontwikkelen. Ik geef je hele praktische handvatten, waar je direct mee aan de slag kunt gaan, zodat je na afloop het vertrouwen hebt dat je het ook kunt gaan doen. Van 16:00 tot 18:00

Tuesday, September 11, 2018

Herkent u de volgende vragen, die ik vaak hoor stellen in organisaties die de beweging maken naar nieuwe vormen van leiderschap, besturen en organiseren?: Hoe organiseer je het samenspel tussen bestuur, toezicht en medezeggenschap zo, dat je samen optrekt, maar recht blijft doen aan de bijzondere plek en rol van ieder van de betrokken ‘raden’? (Bestuurder, ondernemingsraad, raad van commissarissen / raad van toezicht, cliëntenraad, huurdersraad, verzekerdenraad of medezeggenschapsraad in het onderwijs.) Hoe doe je dit met aandacht voor de rol van andere partijen, zoals de HR-afdeling of het MT? Hoe doe je dit met oog voor de plek en rol van door de medezeggenschapsorganen vertegenwoordigde personen zoals personeelsleden, cliënten, huurders, ouders, leerlingen, verzekerden en leden, die in de beweging naar meer zelforganisatie ook steeds vaker zichzelf vertegenwoordigen? Voor wie? Voor bestuurders, HR, toezichthouders, leden van medezeggenschapsorganen en (ambtelijk) secretarissen.

Tuesday, September 18, 2018

Hoe geef je goed werkgeverschap vorm nadat je je anders bent gaan organiseren? Hoe vertaal je de wereld van HRM-systemen in de organisatie en wet- en regelgeving op het vlak van arbeids-en ambtenarenrecht (incl. CAO) naar de eigen organisatie, terwijl je de leefwereld van cliënten en werknemers voorop blijft stellen? Hoe zorg je ervoor dat wet en regelgeving dienend blijft aan het motto ‘Mens boven Systeem’? Organisaties die zijn overgegaan naar nieuwe vormen van leiderschap en organiseren, door bijvoorbeeld te werken met zelforganiserende teams, stuiten op allerlei vragen. Vragen voor directie, HR-professionals, de ondernemingsraad en niet in de laatste plaats voor werknemers zelf. Waar zit de ‘wrijving’? Waar liggen de kansen als je ‘anders’ organiseert in de traditionele HR-processen van werving en selectie, functiewaardering, reorganisatie, functioneringsgesprekken, werkoverleg, beoordelen, belonen, dossiervorming, ziekte en re-integratie, ontslag, omgang met klachten?

Tuesday, September 25, 2018

This course or workshop is the open subscription version of a one day workshop attended by employees of multinational companies operating in the Netherlands, such as Motorola, Applied Materials, Sony, KLM, Shell and Aramco Overseas company. Before and during the course participants may send in or bring up current or closed practical cases for discussion purposes. During the course, reference will be made to best practices of relevant other (multinational) companies. Who should attend? Dutch Labour Law & HRM is a workshop in English for HR-professionals and Managers. Course Content What is so different about Dutch employment law? Sensitive issues in Dutch labour relations –and tips how to act An overview of the employment law framework in The Netherlands Flexibility in contracts of employment; definite or indefinite terms; on call contracts Restrictive covenants (e.g. non-competition, non-disclosure) employee management, benefits, leave, Managing (non-) performance, termination

Tuesday, November 6, 2018

This course or workshop is the open subscription version of a one day workshop attended by employees of multinational companies operating in the Netherlands, such as Motorola, Applied Materials, Sony, KLM, Shell and Aramco Overseas company. Before and during the course participants may send in or bring up current or closed practical cases for discussion purposes. During the course, reference will be made to best practices of relevant other (multinational) companies. Who should attend? Dutch Labour Law & HRM is a workshop in English for HR and Managers. Course Content What is so different about Dutch employment law? Sensitive issues in Dutch labour relations –and tips how to act An overview of the employment law framework in The Netherlands Flexibility in contracts of employment; definite or indefinite terms; on call contracts Restrictive covenants (e.g. non-competition, non-disclosure) Day to day employee management, working time, benefits, leave Managing (non-) performance

Tuesday, November 20, 2018

Hoe geef je goed werkgeverschap vorm nadat je je anders bent gaan organiseren? Hoe vertaal je de wereld van HRM-systemen in de organisatie en wet- en regelgeving op het vlak van arbeids-en ambtenarenrecht (incl. CAO) naar de eigen organisatie, terwijl je de leefwereld van cliënten en werknemers voorop blijft stellen? Hoe zorg je ervoor dat wet en regelgeving dienend blijft aan het motto ‘Mens boven Systeem’? Organisaties die zijn overgegaan naar nieuwe vormen van leiderschap en organiseren, door bijvoorbeeld te werken met zelforganiserende teams, stuiten op allerlei vragen. Vragen voor directie, HR-professionals, de ondernemingsraad en niet in de laatste plaats voor werknemers zelf. Waar zit de ‘wrijving’? Waar liggen de kansen als je ‘anders’ organiseert in de traditionele HR-processen van werving en selectie, functiewaardering, reorganisatie, functioneringsgesprekken, werkoverleg, beoordelen, belonen, dossiervorming, ziekte en re-integratie, ontslag, omgang met klachten?

Friday, November 23, 2018

Herkent u de volgende vragen, die ik vaak hoor stellen in organisaties die de beweging maken naar nieuwe vormen van leiderschap, besturen en organiseren?: Hoe organiseer je het samenspel tussen bestuur, toezicht en medezeggenschap zo, dat je samen optrekt, maar recht blijft doen aan de bijzondere plek en rol van ieder van de betrokken ‘raden’? (Bestuurder, ondernemingsraad, raad van commissarissen / raad van toezicht, cliëntenraad, huurdersraad, verzekerdenraad of medezeggenschapsraad in het onderwijs.) Hoe doe je dit met aandacht voor de rol van andere partijen, zoals de HR-afdeling of het MT? Hoe doe je dit met oog voor de plek en rol van door de medezeggenschapsorganen vertegenwoordigde personen zoals personeelsleden, cliënten, huurders, ouders, leerlingen, verzekerden en leden, die in de beweging naar meer zelforganisatie ook steeds vaker zichzelf vertegenwoordigen? Voor wie? Voor bestuurders, Hr, toezichthouders, leden van medezeggenschapsorganen en (ambtelijk) secretarissen.

Organize your own event at a Seats2meet.com?

We have flexible terms and love to help and make your event successful. Use Seats2meet.com to connect the participants present easily!

Book directly or make an request